domingo, 2 de diciembre de 2018

CAPELLA DE MARIA AUXILIADORA DE LA TORRE DEL VEGUER. SANT PERE DE RIBES. EL GARRAF. CATALUNYA

Llegia que la família Desmassières, comtes de Torralba i marquesos de la Motilla, van vendre la Torre del Veguer a Josep Ferrer i Vidal (Vilanova i la Geltrú 1817 -Barcelona 1893)l'any 1878, després de reformar-la en un palau d'estil historicista. Ens agradarà tenir noticia a l’email de l’autor d’aquesta reforma.

Vers l'any 1896, Josep Ferrer-Vidal i Soler (Vilanova i la Geltrú 1853 - Barcelona 1927) I marquès de Ferrer-Vidal, hi va fer bastir una capella dedicada a Maria Auxiliadora. Ens agradarà tenir noticia a l’email de l’autor d’aquesta capella.

El Mapa de Patrimoni ens diu que la Capella de Maria Auxiliadora està adossada a la façana de llevant de la Torre del Veguer.


És un edifici de planta rectangular amb l'absis no marcat en planta. Té la coberta planta habilitada com a terrassa transitable, a la qual s'accedeix des de la masia. El frontis està presidit per una gran portalada configurada per un pinacle, que flanqueja dues arquivoltes recollides per un arc apuntat. A la façana de llevant hi ha dues finestres d'estil neogòtic. A l'extrem de llevant del frontis hi ha un nou pinacle, que cobreix un petit campanar amb petits pòrtics d'arc apuntat. El coronament de l'edifici està acabat amb merlets rectangulars. Entre la decoració de la façana destaquen les gàrgoles zoomorfes que permeten desaiguar la teulada. L'acabat exterior és arrebossat i pintat.

La capella consta d'una sola nau, coberta un sostre d'artesonat, resseguit amb frisos decoratius i inscripcions.

Fotografia del interior. Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

A la part posterior de l'altar, delimitat per un cancell, hi ha la sagristia.

Esperem les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario