martes, 29 de enero de 2019

EDIFICI DE LA VIA MASSAGUÉ, 19. SABADELL

Llegia que Gabriel Bracons Singla (Sabadell, 13 de gener de 1913 - 21 de març de 1992) va ser l’autor de l’edifici situat a la Via Massagué, 19, del que ens diu Patrimoni Gencat; Edifici d'habitatges amb planta baixa, principal, pis i àtic. La façana, de composició simètrica combina l'obra vista i l'aplacat de pedra, està presidida per una tribuna central de planta circular sobre la qual descansa una balconada. La resta d'obertures són finestres quadrades amb un ampit que sobresurt. Les finestres de l'àtic estan separades per unes columnes i al seu costat, hi ha unes gàrgoles que rematen l'edifici.

Immoble d’habitatges plurifamiliar entre mitgeres, de planta baixa i dues plantes pis, més planta tercera al cos central. De la façana principal destaca la combinació de materials d’acabat d’obra vista i pedra artificial, amb ressalt del cos central, així com la tribuna central o el tractament de la planta tercera, amb obertures d’arc de mig punt i pilastres als brancals.


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/201-A.htm


Teniu alguna imatge del Gabriel Bracons Singla, que signava també el projecte de la Torre Pascuet de Castellar del Vallès. Ens agradarà rebre-la a l’email coneixercatalunya@gmail.com, castellardiari@gmail.com 








Fons. Jordi Garrós Sempere. Centre d'Estudis i Arxiu d'Història de Castellar del Vallès.




No hay comentarios:

Publicar un comentario