martes, 29 de enero de 2019

RECUERDE EL ALMA DORMIDA,... ,.CASA ENRIC TURULL COMADRÁN. SABADELL. BARCELONA

http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/132-C.htm

Llegia, edifici construït en diverses etapes, la primera de les quals data de 1896 i correspon a la reforma integral realitzada per Enric Fatjó Torras (Sabadell, 1862 - ?, 1908) .

El 1902 es va dur a terme la reconstrucció d'una casa annexionada a la construcció existent per part del mateix arquitecte.

Teniu imatges de l’ Enric Fatjó Torras (Sabadell, 1862 - ?, 1908)? .

L'any 1907 Enric Turull i Comadrán ( Sabadell, 1855 + 7 març 1923 ) encarrega a Jeroni Martorell Terrats (Barcelona, 1877 - Barcelona, 1951)un pavelló per embellir la façana del carrer de les Planes. Algú en té imatges?. Ens agradarà rebre-les a l’email coneixercatalunya@gmail.com

https://www.diba.cat/web/spal/cataleg-fons-jmt
https://ca.wikipedia.org/wiki/Jeroni_Martorell_i_Terrats

El 1926 Xavier Turull Ventosa (Barcelona, 23 de abril de 1896 - 25 de junio de 1934) construeix una fàbrica i un despatx, promogut per Maria Turull i Sallarès, aquesta nova construcció tenia façana per dos carrers, una pel carrer del Sol (abans Victor Balaguer), espai destinat a fàbrica; i l'altra per la Rambla, edificació destinada a despatx, annexionada a la casa, i que comunicava amb la fàbrica mitjançant una galeria lateral. Posteriorment aquest despatx fou habilitat com a sucursal del Banc Exterior d'Espanya. Molt possiblement, durant aquest mateix any o en anys successius s’ha condicionà la façana de la casa per tal d'obtenir una percepció unitària.

Teniu imatges del Xavier Turull Ventosa ?

Darrerament (1984-1985 i 1992), en aquest edifici, s'han realitzat obres per tal d’acondicionar l'immoble a l'ús comercial i d'oficines.
http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/132-C.htm

Patrimoni Gencat ens diu ; edifici construït en dues etapes. La primera l'any 1896, en que es va aixecar un casal cantoner amb pati posterior format per planta baixa i dos pisos. En la segona etapa es va edificar l'edifici bancari del costat del casal, amb el mateix nombre de plantes i el mateix tractament però sense convertir-se en una mimesi de l'anterior. Entremig dels dos edificis hi ha una torre que centra la composició i fa de ròtula. Cal destacar-ne els elements neogòtics de la façana, la cornisa, els trencaaigües de les obertures i les reixes de ferro forjat.

http://interiorismofeliptrujillo.blogspot.com/2012/11/inauguracion-stradivarius-en-la-rambla.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario