jueves, 28 de marzo de 2019

LA TORRE MARTÍ. POLINYÀ. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

Patrimoni Gencat en diu ; Sobre una planta rectangular correspon per les seves característiques arquitectòniques i decoratives de finals del Modernisme entrant al Noucentisme. A partir del primer pis la casa s'estructura en un quadrat fins a la teulada. La distribució de teulats correspon a l'esquema de la tipologia basilical. Les façanes presenten dins d'unes línies de caire italià , una simetria i correspondència d'obertures i motllures d'emmarcament de balcons i finestres en la seva part superior. Les motllures de pedra de formes rectes on els angles tenen una ornamentació floral a l'extrem. A la disposició de les finestres de la segona planta sota teulat , elements esfèrics d'aireació. A la façana posterior hi ha un àmplia terrassa a nivell del primer pis, tancada per una balustrada formada per trams de barana de balustres i pilastres amb coronaments de boles, intercalats. Les obertures de finestres i balcons tenen les mateixes característiques que a la façana principal. A la planta baixa de la façana posterior hi existeix una sola obertura que possiblement ha estat modificada en finestra de la seva primigènia funció de porta d'accés i sortida posterior. Teulat dins de la tipologia basilical: dues vessants en el cos central i sobresortit, i d'una vessant als laterals, que acaben en un voladís accedent. Sota la línia de terrat, presència d'una motllura estriada amb intencionalitat decorativa.




En diuen a Pobles de Catalunya: http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=6096

La pàgina del Consistori – sense cap vergonya – ens diu ; es tracta d'una casa d'estiueig propietat de la família Martí.
http://www.polinya.cat/la-vila/polinya/historia-i-patrimoni/masies/torre-marti-.html

Em deien aquest matí del 28.03.2019 que hi havia un mosaic hidràulic, i pensava que potser, potser, fos obra del mosaïcista i escenògraf modernista, Lluís Bru i Salelles (Ondara, la Marina Alta, País Valencià, 1868 – Barcelona, 1952), que havia treballat per aquesta comarca del Vallès Occidental amb l’arquitecte Antoni de Falguera i Sivilla (Barcelona, 1876-1947)

Val a dir, que aquesta hipòtesis, no té al seu favor cap element probatori.

Com no juguem ni amb la vida, ni amb la llibertat de les persones però, em permeto fer-la.

Si teniu dades d’aquesta casa i la seva història, feu-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario