sábado, 30 de marzo de 2019

L’església amb porxo identificada com la Mare de Déu de Gràcia de Lloret a la comarca de la Selva , és en realitat la de Sant Daniel de Tordera a la comarca del Maresme?.

Els que endegaven l’Estudi de la Masia Catalana, eren de ben segur gent amb molta preparació ‘tècnica’ i àdhuc d’un alt nivell professional. Malgrat això, les omissions son ‘olímpiques’, les errades ‘descomunals’ , i la identificació en molts casos ‘manifestament millorable’.

Trobava “Vista general de l'església amb porxo de la Mare de Déu de la Gràcia” .Lloret de Mar.Entre 1890 i 1936]

http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/8129/rec/5

En venia a la memòria l’ermita de Sant Daniel, al terme de Tordera, en el camí que mena al Santuari de la Mare de Déu del Vilar, al terme de Blanes. http://relatsencatala.cat/relat/capella-de-sant-daniel-de-tordera-el-maresme/1046449

Fotografia. Antonio Mora Vergés. Any 2013

Patrimoni Gencat ens diu; petit edifici de planta rectangular, coberta de teula àrab i amb una porxada formada per cinc pilars de pedra coberta de fusta i rajola. L'estil és molt similar a d'altres de la comarca, de la mateixa època.

El portal dovellat de l'entrada indica que la seva construcció data dels segles XVI-XVII. Presenta una espadanya que sosté la campana.

Encara que no hi ha dades concretes de la seva fundació, sembla ser que va ser edificada al segle XVI i prengué el nom per estar bastida en uns terrenys del convent de monges de la Vall de Maria, depenent del Monestir de Sant Daniel de Girona.

Si us sembla, com a mi, que l’edifici és l’ermita de Sant Daniel de Tordera, feu-ho saber l’emil arxiufotografic@cec.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario