domingo, 10 de marzo de 2019

ESGLÉSIA DE SANT PAU/ CÀRITAS DICOCESANA. LA SELVA DEL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa em feia arribar unes fotografies de l’església de Sant Pau, al Camí de Sant Pau, 21, de la Selva del Camp jussà de Tarragona.


L'actual edifici fou bastit probablement a les darreries del segle XIV, o els inicis del XV, en el lloc d'una capella preexistent. En un document del 1233 es parla del "camí públic que passa als costats de les parets de l'ermita vella i que va cap a la riera". La primera notícia la primera notícia documentada de l'església de Sant Pau és el permís atorgat pel paborde de Tarragona a l'ermità Fra Ponç d'Amer, per a bastir-la, el 28 de setembre de 1286. En aquesta donació se li concedeixen "les mateixes parets velles dels ermitans".


El 1936 en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República , va desaparèixer l'antiga imatge de Sant pau, de pedra, que hi havia a la fornícula de la façana. A les parets que resten de l'edificació actual hom pot veure aprofitats diversos carreus, possiblement de l'església o ermita vella.

Patrimoni Gencat ens diu; construcció d'estil gòtic tardà que actualment es troba abandonat, amb l'interior en ruïnes, sense cobertes i façana en mal estat de conservació. Església o capella d'una nau àmplia, de planta rectangular, antigament amb coberta de fusta a dues vessants, damunt perpanys de pedra. Carreus als angles exteriors de la façana que reforcen l'obra de paredat. Campanar d'espadanya centrat sobre la façana. Porta d'arc rodó amb falses dovelles. Damunt, fornícula buida i ull.

Ens cal actualitzar aquesta informació, actualment l’edifici reformat, acull Càrites Diocesana de la Selva del Camp, el mal govern del REINO DE ESPAÑA, ha fet que TOTS ELS RECURSOS per atendre a les necessitats bàsiques dels ciutadans de Catalunya siguin insuficients.

No hay comentarios:

Publicar un comentario