lunes, 14 de agosto de 2023

EDIFICI DE CAIXABANK. MARTORELL. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

 


L’Armand Mas Tulla ( Gelida, 1918 + Barcelona, 1988 )  deixava una obra molt interessant :

http://docplayer.es/170905541-Armando-mas-arquitecte-urbanista-la-seva-obra-i-els-seus-somnis-i-ponencies-de-la-taula-rodona-descobrint-l-armando-mas.html?fbclid=IwAR18ltNdX1TqxtLA9RttIX9KJHmegh3fyGQcRCdv8T9ykac8mHhEvh6pjJ8

https://patrimonicultural.diba.cat/element/edifici-de-la-caixa-0



Llegia de l’edifici de CAIXABANK  a Martorell;  Edifici en cantonada amb façana arrodonida de planta baixa i tres pisos i terrat, a més a més d'una sèrie de cossos sobresortits a diferents nivells. En els extrems, dos paral·lelepípedes coronats per galeria coberta a quatre vessants, ràfec, cartel·les i composició ceràmica sota la coberta. Façana d'obra vista i arrebossat; fornícules i figures al·legòriques; esgrafiats amb motius florals, mitològics, filigrana, i escut de l'entitat en el cos central.

A la façana que dóna al riu destaquen  les arcades a nivell de la llera del riu que van ser dissenyades per suportar crescudes i afectacions de l'aigua del Anoia.

En donen més i millor  informació els amics de POBLES DE CATAUNYA

https://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=12616

Ni en aquest, ni dissortadament  en cap dels edificis monumentals que aixecava la CAJA DE AHORROS Y PENSIONES DE CATALUÑA Y BALEARES, es dóna avui atenció i servei als clients.

No hay comentarios:

Publicar un comentario