domingo, 15 de octubre de 2023

IN MEMORIAM. EL BARRI DE PESCADORS DE TORTOSA L’EBRE JUSSÀ.

 

https://tortosaantiga.blogspot.com/2010/05/el-barri-de-pescadors.html

La Confraria de Pescadors de Tortosa i la Ràpita, tenia al carrer homònim, la capella de Sant Pere, patró d'aquest gremi.


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/bcsalvany/id/3422/rec/18

Fotografia de 1916 del  Josep Salvany i Blanch [Martorell, 1866 - Barcelona, 1829], del que tenia l’altíssim honor de fer la fitxa per al Col·legi de metges. 

https://www.galeriametges.cat/galeria-fitxa.php?icod=EDID


Després dels bombardejos feixistes l'estat del barri va ser el que es pot observar a la següent fotografia de l'any 1939. 


El carrer central és el de Pescadors i al fons el Carrer d'en Carbó, i el que fa angle recte deu ser l'antic carrer Santa Teresa ara Metge Vilà... Als anys 50, el barri es va reconstruir, creant la Plaça d'Espanya (a l'estil de plaça castellana, porticada i rectangular) i situant en ella la Casa de la Vila

Tothom  està en estat de  xoc, per les terribles noticies del genocidi ( planificat ) a l’Orienta mitjà.


https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/el-diable-es-vesteix-de-netanyahu/

 El món va girar els ulls  a l’holocaust – on s’eliminaven persones d’arreu - , i torna a girar-los a Gaza. Que la maledicció  de  Déu, caigui sobre els responsables per acció u omissió.

Avui commemorem un màrtir de  Catalunya,  Lluís Companys i Jover (Tarrós, 21 de juny de 1882-Barcelona, 15 d’octubre de 1940) 

 https://www.youtube.com/watch?v=CZRA-AE5_UU

Que l'apòstol Sant Pere,  estimat de Jesús, malgrat haver-lo negat tres vegades i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

A qui no es cansa de pregar, Déu li fa gràcia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario