miércoles, 10 de febrero de 2016

LA CASA RAMON MULLERAS PONS. BARCELONA

El Manel Álvarez em feia arribar dades i imatges de la família Guarino Mulleras - de la que ha fet un excel•lent treball de recerca - per complementar el nostre post relatiu a la casa Ricard Guarinó i Ubiñana del Masnou.


Entre les imatges apareix l’ antiga casa Ramon Comas, del Passeig de Gràcia, núm. 37, construïda pel mestre d’obres Pau Martorell - pare de Joan Martorell i Montells (Barcelona, 1833 - ibídem, 1906) l’any 1868, i que va ser posteriorment adquirida per Ramon Mulleras Pons, i completament reformada per l’arquitecte Enric Ferran Josep Lluís Sagnier i Villavecchia, marquès de Sagnier (Barcelona, 21 de març de 1858 – ídem, 1 de setembre de 1931), l'any 1906.

La descripció tècnica ens diu; la sobrietat ornamental i el classicisme de la seva composició l'allunyen del ple modernisme dels edificis veïns. La façana té com element més destacat la tribuna central, que serveix de balcó del pis superior.

El balcó corregut el tercer pis i el fris horitzontal del seu dessota, divideixen la façana en dos trams i en reforcen l'horitzontalitat.

Hi ha també una imatge deliciosa on apareixen l’Eusebi Arnau i Mascort (Barcelona 8 de setembre de 1863 - 2 de juliol de 1933), i els germans Camila i Ricardo Guarinó Mulleras, al taller-estudi de l’escultor que els feia un bust.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario