miércoles, 3 de febrero de 2016

MARISTES GIRONA

La nostra història
Germà Berillus, procedent de França, recorre la província de Girona buscant allotjament per a un grup de germans maristes, congregació religiosa fundada a França per Sant Marcel·lí Champagnat, que desitjaven anar cap a l’Argentina i necessitaven aprendre el castellà. El destí va fer que s’acabés renunciant a aquest viatge americà, però que aquest fos l’inici de l’estada dels Germans Maristes a Catalunya, i de retruc, a l’estat espanyol.


 
El 19 de desembre de 1886 quatre germans arriben a l’estació de ferrocarril de Girona i s’instal·len al número 2 del carrer Escolàpia. La seva primera meta és aprendre castellà, una missió un tant paradoxal en una ciutat en la que es parla un depurat català. En poc més de sis mesos, però, els quatre germans dominen ja l’idioma  i són familiars pels vells carrers gironins. El juny de 1887 s’animen a obrir una escola al carrer Fournàs amb tres alumnes; al finalitzar el mes, seran ja trenta-dos.

Posteriorment i degut a les diverses necessitats, la seu anirà variant al llarg dels anys. L’edifici actual on es troba el col·legi Maristes La Immaculada data del 1975 i compta amb la presència d’aproximadament 1.300 alumnes entre Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.

http://www.maristes.cat/girona/index.php?option=com_k2&view=item&id=165:la-nostra-hist%C3%B2ria&Itemid=110


No hay comentarios:

Publicar un comentario