jueves, 22 de marzo de 2018

IN MEMORIAM DE LA CASA CAPDEVILA DE LLAFRANC. PALAFRUGELL. L’EMPORDANET. GIRONA CATALUNYA

La Maria Concepció Saurí Ros, Arxivera municipal de l’Arxiu Municipal de Palafrugell, i Servei de Gestió Documental i Arxiu, responia a la consulta feta en relació a aquesta casa per Joan Dalmau Juscafresa ; Respecte a la casa Capdevila del passeig de Llafranc, ens consta una llicència d'obres demanada per Joan Capdevila , el 22 de juliol de 1920 amb plànol dibuixat per l'arquitecte Joaquim Coderch [*], i una nova sol·licitud el 20 de juliol de 1921 amb un plànol signat per l'arquitecte Climent Maynés i Gaspar (1895-11 de Septiembre 1981) , on es modifica l'aspecte de la torreta i es fa més alta, tal i com es va construir finalment.

[*] Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del cognom matern , i del lloc i data de naixement i traspàs d’aquest arquitecte.

El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ ens esperonava a tots en aquesta recerca.


Per als catalans el patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, la seva conservació i la seva CORRECTA documentació son un imperatiu ètic.

Antonio Mora Vergés

No hay comentarios:

Publicar un comentario