miércoles, 30 de mayo de 2018

IN MEMORIAM. BOTIGA BERNADET. EL CASTELLAR QUE EL TEMPS S’ENDUGUÉ.

El dia 30.05.2018, feia un dia típic d’aquest singular més de maig, a primera hora plovia, i a mig matí el cel es presentava ple de núvols foscos, malgrat això decidia agafar la màquina de retratar, i anava a fer un tomb per la Vila; malgrat el catastrofisme general ‘ a Castellar del Vallès, no hi ha es que valgui la pena ‘, estem decidits a recollir – metre sigui possible - els testimonis històrics que resten dempeus; en aquest ocasió l’objectiu era la façana – molt degradada – de la botiga Bernadet; en el mateix edifici coincidien les funcions de botiga i habitacle. El pis superior i la rebotiga corresponen a la vivenda.

Patrimoni Gencat
ens diu; destacava de la façana de la botiga el treball de fusteria: portes, finestres, aparadors i rètols. Els marcs dels mateixos presentaven un joc de línies ondulants que jugaven amb el complement decoratiu dels motius florals, tallats en la fusta o bé per incisió. A l'interior de la botiga es conservaven els mostradors i les prestatgeries de l'època.


Algú em deia que la recorda a la dècada dels 70/80 del segle XX com el que aleshores se’n eia ULTRAMARINOS.

Al catàleg de patrimoni de Castellar trobava; la Casa Bernadet fou una de les primeres botigues de joguines i articles de basar de Castellar i estava situada al número 6 on encara es conserva la façana modernista.


L’any 1906 al carrer Major hi havia 38 comerços.

Si trobeu algun castellarenc/enca que recordi aquesta botiga i/o tingui fotografies amb més detalls sou pregats de dir-li que ens agradarà publicar-ho al Diari de Castellar del Vallès , email castellardiari@gmail.com

Ens agradarà també tenir noticia de l’autor de la fusteria a castellardiari@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario