lunes, 7 de mayo de 2018

IN MEMORIAM DE L’ERMITA DELS APÒSTOLS DE MONTSERRAT “ DANY COLATERAL” DE LA SEDICIÓ DELS MILITARS FEIXISTES CONTRA EL GOVERN LEGÍTIM DE LA II REPUBLICA

El Pere Julià Subirana, publica una fotografia de la desapareguda capella dels Apòstols.


Francesc Blasi i Vallespinosa, (Valls, Alt Camp, 1872 — Barcelona, 1951), excursionista, publicà obres de divulgació de les terres catalanes, com la Guia de Poblet i Santes Creus (1928), Santuaris marians de la diòcesi de Tarragona (1933) i, com a record dels seus viatges pel Pròxim Orient, els EUA i l’URSS, Impressions d’un viatge a Terra Santa (1926), Del país de les coses grans (1927) i Viatge a Rússia passant per Escandinàvia (1929). Establí la Fundació Blasi i Vallespinosa, que cada dos anys, des del 1953, convoca, a través de l’Institut d’Estudis Catalans, un premi per a una monografia geogràfica sobre els Països Catalans i que ha patrocinat diverses publicacions.


http://mdc.cbuc.cat/cdm/ref/collection/afceccf/id/10014 La retratava al marc de 1919

L’enciclopèdia ens diu que l’ermita adels Apòstols (1907) i els monuments de la Immaculada (1904) i dels Herois del Bruc (1911) desaparegueren el 1936. Aquestes pèrdues les hem d’agrair als sediciosos feixistes que s’aixecaven contra el govern LEGÍTIM de la II República.

Al lloc de la dels Apòstols hi ha actualment el monument i la capella funerària del Terç de Requetès de la Mare de Déu de Montserrat.

Durant la dictadura franquista els ‘records’ militars, ocupaven un lloc d’honor prop de la imatge de la Mare de Déu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario