sábado, 1 de agosto de 2020

LA CASA MURADA I LA SEVA CAPELLA ADVOCADA A SANTA ROSALIA. BANYERES DEL PENEDÈS. TARRAGONA

El Raul Pastó Ceballos em feia arribar imatges de la Casa Murada i de la seva capella advocada a Santa Rosalia, al terme de Banyeres del Penedès.

http://elpenedesmedievaljb.blogspot.com/2013/06/la-casa-murada-banyeres-del-penedes.html

L'any 2007 va ser transformada per Jesús Rovira Costas ( El Vendrell, el Penedès jussà, Tarragona, 24 de maig de 1968 ) , baixista i compositor de Lax'n'Busto, en un estudi de gravació.


Disposa de sala de control, diverses sales de gravació, i equipaments d'habitatge i esbarjo vinculats a l'estudi.

https://www.youtube.com/watch?v=kPThMgS-RVM&feature=player_detailpage


http://www.lacasamurada.com/

Patrimoni Gencat ens la descriu com un casal fortificat.

Edificació formada per una sèrie de dependències agrupades dins un tancat, al qual s'accedeix a través de la porta del baluard. Tot el conjunt és situat al costat mateix del torrent del Papiolet.

Destaca una torre de planta quadrada, més ampla de baix que de dalt. Està situada a la banda dreta del conjunt i consta de dues finestres ogivals col·locades de forma anàrquica.

Al costat esquerre de l'habitatge hi ha una petita torre emmerletada.

La casa és feta de tàpia i té un portal de punt rodó adovellat i diverses obertures gòtic-renaixentistes.

Al sud del conjunt hi ha una capella d'època moderna advocada a Santa Rosalia, que manté el culte esporadicamet, i de la que ens agradaría rebre imatges del seu interior,


https://www.arquebisbattarragona.cat/arzobispado/arciprestazgos/arciprestazgo-del-baix-penedes/?lang=es#1541325114979-f2bdf012-7ac0f586-25f0

En demanarem imatges al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín)

Malgrat la tristíssima situació que patim a dia d’avui, en tots els àmbits, sanitari, econòmic, jurídic,..., es del TOT RECOMANABLE la visita de Banyeres, del Penedès jussà, de Tarragona ...., de Catalunya, ara que encara és possible. Eviteu coincidir amb els Borbons.

Feu-ho amb totes les mesures de seguretat, mascareta, distància ,... eviteu fer-vos mal, perquè com deien a bombo i plateret – i amb gran alegria - , els presumptes malfactors , Daniel de Alfonso Laso (Madrid, 1964) i Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 6 d'abril del 1950) la sanitat catalana està a la U.V.I.

https://www.lavanguardia.com/politica/20160622/402690747904/fernandez-diaz-grabaciones-sistema-sanitario-de-alfonso.html

https://www.youtube.com/watch?v=Fd9tc663vW8

El tema no mereixia en el seu moment l’atenció d’un sistema judicial embrancat en qüestions del tot alienes al dret i la justícia.

Està clar però, que ja per acció, ja per omissió, bona part de les víctimes de Catalunya potser ENCARA VIURIEN, oi?

Sembla que caldrà esperar que sigui la justícia divina la que se’n ocupi, oi?.

Maleits !

1 comentario:

  1. Hi ha una forma molt efectiva per no queixar-te de la trista situació, que dius patim: no connectis cap TV, no llegeixis diaris, parla/escriu-te amb amics que no ens interessa la "mala" situació, perquè no la podem canviar, etc. etc. Serem més feliços pensant que un dia o altre tot canviarà; el que està passant avui, ha passat i seguirà passant cada 100 anys. Falta poc.

    ResponderEliminar