martes, 30 de diciembre de 2014

ΣΥΡΙΖΑ ACONSEGUEIX GUANYAR A LA BANCA

En el món del joc s’admet com a possible – encara que poc probable – que algú faci caure a la banca, es a dir que la posició que ‘dona joc’ perdi la partida.

Llegia que ΣΥΡΙΖΑ – es pronuncia ‘siriza’ i en alguns llocs o escriuen amb la lletra que en diem Y grega ‘syriza’ – guanyarà possiblement les eleccions a Grècia, i farà replantejar les mal dites ‘politiques econòmiques’ del Fons Monetari Internacional, i les del IV Reich que impulsa l’Angela Dorothea Merkel.


En el món de la banca hi ha molta preocupació ja que s’han perpetrat – i es perpetren encara avui – molts abusos des de la seva situació de poder. Hi ha por.

En el món dels politics ‘professionals’, sovint còmplices dels excessos de la banca, hi ha por.

En el món de la justícia, que ha esdevingut el braç executor dels abusos contra la ciutadania, hi ha por.

Contràriament entre els desnonats, els aturats, els desprotegits social i sanitàriament, hi ha esperança, de que en aquesta situació ‘suenen los tiros por el lao de la justicia ‘, com em deia un català que havia viscut molts anys a l’Argentina.

L’efecte papallona arribarà al REINO DE ESPAÑA, i també, també, al PRINCIPAT DE CATALUNYA, en un i altre cas però, els efectes seran diferents.

Els espanyols esperen passar comptes amb els politics i partits que han fet de la corrupció un sistema ‘ de vida’, i fet això, com a Grècia que es faci un replantejament de com s’han de pagar els plats trencats.

Els catalans – una bona part almenys de la ciutadania – participava d’una il•lusió col•lectiva que es concretava en ‘començar de nou’, i fer-ho des d’una República Catalana, que com organització política s’ocupés alhora d’ambdós qüestions, castigar la corrupció, tant dels poders politics, com dels econòmics, i alhora que com a Grècia que es faci un replantejament de com s’han de pagar els plats trencats. Em temo que pel que fa a Catalunya, se’ns ha passat l’arròs.

Com ens explicaven els instructors militars a l’època del Servicio Militar Obligatorio, cal aplicar ara la técnica ‘ del esperar y ver’.

No hay comentarios:

Publicar un comentario