jueves, 25 de diciembre de 2014

CASA PADRÓ I SERRALS & SEU DEL CONSELL COMARCAL DE L’ANOIA. IGUALADA. CATALUNYA

Retratava l’edifici del Consell Comarcal de l’Anoia, a Igualada.


Per un document del segle XVIII sabem que l'antiga distribució d'aquesta casa de la Plaça Sant Miquel, avui dividida en diversos estatges, tenia 24 peces repartides de la següent manera: celler, una; planta baixa, 5; entresol, 4; primer pis, 13; golfes, 1. Entre les habitacions de la planta baixa, distribuïdes entorn a la gran escala, hi havia el pastador, un corral i una botiga del gra. La part superior de l'escala donava a una grans sala rebedor. La façana va ésser arranjada el 1904, segons la inscripció que hi ha al costat de la porta. Hi podem observar la barana amb l'empostissat recobert amb rajola catalana.

Originàriament l'edifici pertanyia al paraire Joan Serrarols, des de l'any 1668 però, va esdevenir la llar de la família Padró, i a causa de la seva filiació política borbònica exercí un paper dominant entre l'oligarquia governant de la població fins ben entrat el segle XIX. Joan Padró i Serrals, Doctor en drets. ( Igualada, Anoia, segle XVIII —Igualada, Anoia, segle XVIII ) , publicava a Cervera l’any 1736, ‘Historia del Santo Cristo de Igualada y noticias de esta villa’.

L'edifici ha sofert diverses reformes en la seva estructura, la darrera de les quals l'any 1904, va afectar sobretot a la façana , conserva encara però , bona part dels seus trets originaris.

En l'actualitat és la seu del Consell Comarcal.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario