sábado, 27 de diciembre de 2014

SANT SALVADOR DE CAN BOQUET, VILASSAR DE DALT. EL MARESME. CATALUNYA

L’ Antoni Calvo Uribe visitava la capella de Sant Salvador de Can Boquet; de la casa ens diu la informació tècnica que es tracta d'una masia de tipus basilical -una de les més grans de Vilassar de Dalt-. Està conformada per una planta baixa, pis, golfes -entre les seves finestres es pot apreciar un rellotge de sol bastant malmès- i coberta per una teulada amb dos vessants i carener perpendicular a la façana -a la que destaca un portal rodó adovellat i l'ús dels carreus de pedra a les seves nombroses obertures, tant a les llindes i brancals com als ampits- amb un cos central més elevat. A l'entrada hi ha una escala amb dos trams, i la cuina a l'esquerra, la qual conserva els seus elements originals. A dins, hi ha cinc cossos perpendiculars a la façana, que inclouen habitatge, celler i corrals. Annex a l'edifici, a la seva part posterior hi ha una capella advocada a Sant Salvador.

La descripció tècnica ens explica d’aquest edifici de planta rectangular, que conserva encara algun testimoni del seu origen romànic, concretament a l’absis, el qual segons alguns autors podria correspondre fins i tot a un edifici preromànic.


Són molt interessants també les marques de l’encofrat trenat que conserva la volta construïda amb encanyissat.


La façana presidida per un campanar de paret i un òcul és una obra d’inicis del segle XX.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario