martes, 30 de diciembre de 2014

LA VIA ROMANA DE CAPSACOSTA. LA VALL DE BIANYA. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

El Marcel Morató Tort publicava una fotografia d’un tram de la dita ‘Via romana de Capsacosta’ , obra d’enginyeria d’importància monumental, i alhora un testimoni excepcional d'un període històric de gran transcendència per al nostre país.


Els murs, guarda-rodes i tota la resta d’ elements de la Via romana de Capsacosta posen de manifest l'extraordinari treball de construcció realitzat uns dos mil anys enrere.

Creada en època de l’Imperi Romà, la Via romana de Capsacosta és fàcil de resseguir. En diversos trams presenta un excel•lent estat de conservació. Aquesta calçada era denominada Via Annia i era un ramal de la Via Augusta. Des de Figueres entrava cap a la zona de muntanya, i després de travessar la plana de Bianya s'enfilava pel Capsacosta i seguia cap al coll d'Ares, per tornar a enllaçar després, ja dins la Gàl•lia, amb la via principal.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com la desinformació vers el patrimoni històric i artístic és una eina poderosa en mans dels seculars enemics de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario