jueves, 29 de octubre de 2015

SANT PERE DE SOBRÀNIGUES. SANT JORDI DESVALLS. GIRONÈS

Retratava l’esglesiola de planta rectangular, petit absis semicircular a la capçalera i teulada a doble vessant coberta de teula àrab, advocada a Sant Pere, al petit nucli de Sobrànigues pertanyent al municipi de Sant Jordi Desvalls, a la comarca del Gironès.


La descripció de patrimoni Gencat ens diu que el seus murs no tenen cap obertura i un d'ells atalussat amb contraforts. La façana presenta una porta allindada i dovellada a sobre de la qual hi ha una finestra rectangular, acabada amb un campanar d'espadanya curvilínia d'un sol ull i rematada per una petita creu de ferro. Tota la façana es troba arrebossada i la resta de la construcció roman en maçoneria.

Data de mitjans de segle XVIII.

L'any 1936 en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern LEGÍTIM de la II República, la campana va ser destruïda, un grup suís en va fer donació d'una de nova.
Després de la restauració de l'any 1985 portada a terme per l'associació de Veïns i Amics de Sobrànigues, la capella a més de la seva funció com a lloc de culte ha esdevingut local social del veïnat.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario