martes, 20 de octubre de 2015

MASIA BACH I CELLERS. SANT ESTEVE SESROVIRES. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

La retratava des de lluny i per la seva part posterior.


Els amics de Pobles de Catalunya, l’havien publicat per la ‘cara bona’ :
http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=478

La descripció de patrimoni Gencat, ens diu ; hi ha diverses construccions, algunes dedicades a habitatge i altres a la producció vinatera, aquestes darreres situades, bàsicament a la part lateral i posterior de la casa. La casa té l'estructura de masia, un cos central simètric i dues solanes a cada banda. Una torre mirador, al costat nord, de planta quadrangular, des de la qual es domina la població. Destaquen algunes dependències, modernistes, i el pati, que dóna accés a la casa, que està envoltat per una tanca.

La descripció de Pobles de Catalunya, és més precisa i concreta; l’antiga masia del segle XVIII coneguda com Can Estrada va ser adquirida pels germans Pere i Ramon Bach i Escofet l'any 1915. Al seu lloc van alçar un magnífic edifici senyorial amb la doble funció de mansió residencial i bodega. Els seus vins van assolir un gran renom, especialment el famós Extrísimo.

L'edifici és una obra del 1926 construïda en un estil noucentista on dominen els elements d'inspiració renaixentista amb notes derivades del barroc espanyol. Totes les façanes estan decorades amb esgrafiats. A l'interior destaca la cúpula de cristall policromada.

Els germans Pere i Ramon Bach Escofet, eren al ensems propietaris de la Fàbrica dels Comtals a Manresa :
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2013/09/fabrica-ramon-bach-y-hermano-manresa.html

L’any 1975, la Masia Bachs va ser adquirida per la família Raventós integrant-se al grup Codorniu.

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2013/08/en-venda-la-casa-de-lextrissim-de-sant.html

http://www.eleconomista.es/catalunya/noticias/4545943/01/13/Codorniu-cierra-la-bodega-Masia-Bach.html

No trobava cap referència a la capella de la casa, i en demanava informació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), la seva resposta em confirmava alhora que la seva existència, l’estat en que es trobava : Capella de Sant Isidre, sense culte l'any 1987.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario