sábado, 20 de mayo de 2017

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA DE LA CONGREGACIÓ DE LES FILLES DE LA SANTA CASA DE NAZARET DE SANT LLORENÇ DE LA MUGA. ALT EMPORDÀ. GIRONA. CATALUNYA

Rebia un email de la Germana, Maria Dolors Gaja i Jaumeandreu ( Manlleu, 1957 ),
de la Congregació de Missioneres Filles de la Sagrada Família de Nazaret, en el que m’aclaria que va ser aquesta Congregació, denominada aleshores Congregació de Filles de la Santa Casa de Nazaret, les que atenen a la petició de l’Albert Camps i Armet (Figueres, 3 de febrer de 1849 – Barcelona, 1923), venien l’any 1909 a Sant Llorenç de la Muga, a la comarca de l’Alt Empordà, per regentar l'escola per a noies, l’escola romandria oberta des de l’any 1909 a l’any 1920.

http://ca.xn--santllorendelamuga-hvb.cat/guia-del-poble/historia/





Relació de vocacions que es generaven a Sant Llorenç de la Muga :

Antonia Cros
Engracia Cros
Lourdes Costa
Josefina Vila
Leticia Vila
Carmen Casadesús

Vinculades a la casa i/o a les persones esmentades suara :

Maria Àngels Vila , Maria Rosa Garriga, Maria Isabel Garriga

Sant Llorenç de la Muga donarà dues Superiores Generals a la Congregació : Cecilia Cros Gurnés ( Sant Llorenç de la Muga, 16 de febrer de 1902 + Tarana, Lara , Veneçuela. 9 de març de 1.959) i Soledad Cros Gurnés que substituirà a la seva germana, i dirigirà la Congregació en el període 1959/1971.

Imagino que hi ha divergència de noms, perquè en un lloc s’esmenta el nom imposat en el baptisme,i en altre el nom adoptat en entrar en religió.

La Congregació de Filles de la Santa Casa de Nazaret, des de 1950 s’anomena , Missioneres Filles de la Sagrada Família de Nazaret , s’estendrà per altres llocs de Catalunya, i anys a venir ho farà per la resta del món:

http://www.nazaret.org/es/quienes-somos/historia/fechs-destacadas.html

L’any 1896 s’obre l’escola de Sant Joan de Vilatorrada

L’any1898 l’escola Nostra Senyora dels Àngels a Barcelona

L’any 1909 la de Sant Llorenç de la Muga

L’any1926 l’escola Montserrat a Vallvidrera

L’any 1929 l’escola Núria a Sant Gervasi.

L’any 1932 l’escola Sant Josep a Esplugues de Llobregat

Ens agradarà rebre imatges de tots aquests edificis i àdhuc dades de la seva història a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario