domingo, 23 de julio de 2017

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA DE TORRES DE SEGRE ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA. EL SEGRIÀ. LLEIDA. CATALUNYA

Retratava l’edifici abandonat de l’escola Carrassumada a Torres de Segre, a la comarca del Segrià.


M’explicava una persona que hi havia el compromís de fer-ne un local social, sembla però, que la corrupció i l’estultícia de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA que ensulsiaven alhora que el precari estat del ‘benestar’, l’economia del estat central, la de les Autonomies – especialment la de Catalunya -, la dels governs provincials, comarcals i locals, no ho han fet possible. El clam perquè es retornin els diners espoliats, repartits entre familiars, correligionaris, amics i saludats, se sent ja a escala planetària.

Torres de Segre ni disposa de Catàleg de patrimoni, i pel que tenim coneixement des de la Diputació Provincial de Lleida, no hi ha cap previsió per emular – si més no – els precaris Mapes de Patrimoni de la seva homònima de Barcelona.

Patrimoni Gencat, no inclou aquest edifici dins la minsa llista de ‘monuments’ :
https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_del_Segri%C3%A0#Torres_de_Segre

Tampoc li atorga aquest reconeixement l’Ajuntament de Torres de Segre :
http://www.torressegre.cat/turisme.php?seccio=Turisme&id_seccio=2459&pag=0

A la Vanguardia del Edició del martes, 13 novembre 1934, pàgina 12, es fa referència a les escoles de ‘Soses’ , desaparegudes, i a l’escola de Torres de Segre- ignorem però, si fa referència a aquest edifici -, ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de la data en que es feia aquest edifici, de qui en va ser l’autor, i quan deixava de funcionar com edifici docent.

Havíem fet idèntica petició a l’Ajuntament de Seròs, i al de Aitona, a Massalcoreig, la Granja d’Escarp, Sudanell i Puigverd de Lleida, no trobava cap esser humà que m’expliques on era l’escola abans de la dictadura franquista, i no advertia cap edifici ‘ad hoc’ d’aquella època. En tots els casos de ben segur que hi havia escola, i ens agradarà rebre’n imatges i dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Encoratgem a TOTHOM perquè aconseguim recuperar el màxim nombre possible d’edificis escolars anteriors a la dictadura franquista. Està clar que des de les administracions ‘democràtiques catalanes’ no hi ha gaire interès en fer-ho, i des de les del REINO DE ESPAÑA, justament al contrari, MONT INTERÈS en que no es faci.

Esperem rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com imatges i/o dades dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista del poble on vareu néixer vosaltres, o els vostres pares, avis, familiar, amics,...

Si sabeu d’algun mitjà català que publiqui en llengua catalana , i que pugui estar interessat en aquest tema , agrairem infinitament que els hi feu-li arribar amb prec de publicació.

Catalunya us ho agrairà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario