sábado, 1 de julio de 2017

TENIU MÉS DADES DEL MAS CATARRO DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS?. EL PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

Catalunya en matèria de documentar el patrimoni històric i/o artístic té encara molta feina a fer, aquest retard i/o incúria, per dir-ho de forma col•loquial, tenia la seva lògica durant la dictadura franquista, atès l’odi visceral que el sàtrapa sentia vers Catalunya i la seva llengua i cultura, passats més de 40 anys des de la seva ‘mort oficial’, i vivint en una ‘democraciola’ semblava que si més no a Catalunya es faria alguna cosa per recuperar aquesta part de la memòria històrica, val a dir que amb honroses excepcions els ‘ demòcrates catalans de tots els colors’ no consideren el patrimoni històric i/o artístic com un tema ‘important’, i la majoria dels ajuntaments no disposen encara d’un Catàleg de patrimoni, un grup reduït a la província de Barcelona mitjançant la Diputació provincial ha elaborat i publicat Mapes de Patrimoni que pateixen en general de força mancances, la resta gràcies a Patrimoni Gencat disposen d’un petit recull, sovint no actualitzat i com en el cas dels Mapes de Patrimoni amb força mancances.

Santa Margarida i els Monjos disposa de Mapa de Patrimoni, en el que com a mancança trobem que pel que fa al Mas Catarro de propietat municipal i destinada actualment a centre cultural. l’autoria s’imputa a ‘desconegut’ l’artífex de la major part d’edificacions de Catalunya.



Imagino que la crisis econòmica que assola el REINO DE ESPAÑA és la causant de que no es pintessin les ratlles i la llegenda del rellotge de sol.

Ens agradarà tenir noticia del promotor, nom, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs, i del autor amb idèntiques dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com , també els agradarà saber-ho als amics de http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=8220

Masia amb un nucli central d'accés principal i dues ales laterals acabades amb torratxes. Es composa de planta baixa, pis i terrat. La coberta és de terrat pla i coberta de pavelló a les torratxes. La planta baixa incorpora una capella dedicada a Sant Carles. En aquesta planta hi ha espais destinats a magatzems i habitatge. Les torratxes que delimiten el cos central són de planta quadrada i a la part superior presenten una triple finestra a cada costat. El cos principal s'uneix per la façana amb les torratxes amb dues arcades d'obra vista amb arc rebaixat i balustrada del mateix material. L'arcada de la dreta és on hi ha l'entrada principal amb dues esfinx que custodien la porta. La part central del cos principal presenta una distribució simètrica amb dues finestres a la part baixa rematades amb obra vista, al primer pis dues dobles finestres amb remat i columneta central d'obra vista. La balustrada és d'obra vista formant gelosia. Al centre de la part alta de la façana hi ha un rellotge de sol emmarcat en rajoles blaves i blanques. A la part superior central, per sobre de la balustrada hi ha un panell de rajoles vidrades de color verd amb relleu i la figura d'un lleó de ceràmica vidrada de color verd coronant el conjunt. La façana està fet amb mamposteria vista i les cantonades amb carreus de calcària exquadrats. El jardí de la masia té una marquesina i alguna estàtua, fonts i caminets marcats. Els espècimens botànics són interessants: pins i xiprers al jardí romàntic de la part del davant de la casa i la pineda del pati posterior.

M’explicaven que havia acollit les escoles públiques abans de la dictadura franquista, voldria rebre confirmació en el seus cas d’aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Sou pregats d’ajudar-nos en la nostra recerca, Catalunya us ho agrairà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario