viernes, 22 de junio de 2018

EL PATRIMONI QUE – ENCARA - NO ESTÀ EXPLICAT. EL FORN. SU. RINER. EL SOLSONÈS. LLEIDA. CATALUNYA

El sostre demogràfic de Riner s’assolia al cens de 1857 amb 801 habitants, l’any 2017 tancava amb 262.

A Su viuen aproximadament el 20% dels veïns, la data fa pensar en una població al segle XVIII al d’entre 160 i 200 persones.

l’edifici del Forn va ser construït a finals dels anys 40 del segle passat, com a forn del poble, sobre l’antiga casa de cal Farré.

https://www.hostaldesu.com/qui-som

En aquella anys, Riner mantenia encara un cens de més de 500 persones.

Als anys 60, per poder atendre estiuejants que venien amb ganes de passar uns dies tranquils i agradables en un entorn magnífic, vam transformar en fonda les antigues estances de què disposava l’edifici. En aquells anys la població ja es situava per sota dels 500 habitants.

Durant aquest anys, hem anat adaptant i millorant els serveis tant de la fonda com del restaurant amb el bon fer de l’Anna, de la Imma i de la Paquita.

Su, Riner, el Solsonès, Lleida, Catalunya, tenen i mantenen – encara – un riquíssim patrimoni històric i/o artístic, que val a dir s’explica poc, i sense gaire entusiasme.

En la nostra darrera visita, aprofitàvem per recollir- novament - imatges de Sant Tomàs de l’Avellanosa, i del Santuari del Miracle; trobareu però una llarga llista de llocs interessants a coneixercatalunya.blogspot.com



Per als catalans la nostra nació és de obligada visita, només així entrarem – si som bones persones – al Regne el Cel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario