miércoles, 20 de junio de 2018

SANT TOMÀS DE L’AVELLANOSA. L’OBLIDAT DE RINER. EL SOLSONÈS. LLEIDA. CATALUNYA

Havíem fet un llarg recorregut el Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental, 2 de maig de 1926 ), i l’Antonio Mora Vergés, que ens portaria entre altres indrets ‘oblidats’ a l’antiga parròquia de Santa Maria d’Aguilar de Sunyer dels Cavallers, a Gargallà, integrat avui a Montmajor, a la comarca del Berguedà. Retratava a Cardona, el mal dit Pont de Diable – com estranyo al Manuel Navas Ortiz, membre de l’Arxiu de Cardona, i amic entranyable -, i la fàbrica que aixopluga avui una botiga de Guissona, i de la que des de l’Ajuntament de Cardona, no me’n havien sabut dir qui en va ser el promotor, i qui l’autor, no excloc aquí al maligne, expert – com tothom sap – en el sector de la construcció. La restricció per accedir en vehicle fins al interior del nucli de Cardona, desaconsellava quedar-nos a dinar, i seguiríem fins a Su, on trobaríem el Forn obert i ens atendrien meravellosament.


Abans de la tornada, visitava l’esglesiola de Sant Tomàs de l’Avellanosa- un altre oblidat – i advertia en el seu petit fossar, una làpida de marbre, amb una llarga llegenda que malgrat els estris tècnics ‘ zoom’ no podia llegir, ens agradarà saber que hi diu a l’email coneixercatalunya@gmail.com


El Josep Olivé Escarré continua tenint ara la mateixa il·lusió en la seva ‘Volta a Catalunya’, com el dia que la iniciava. No serà ell tampoc però, profeta a la seva terra, vegeu :

Jenny Llopis Garcia

Administrador · 1 de junio a las 7:57

Està prohibit l'Spam. Com administradora del grup us recordo que tots els posts que no tinguin res a veure amb Santllu, seran esborrats. Som Sant Llorenç, no Castellar.
😉

No hay comentarios:

Publicar un comentario