sábado, 21 de noviembre de 2020

EL PONT TERMENAL SOBRE EL RIU ARIJA. EL RIPOLLÈS & EL BERGUEDÀ SOBIRÀ.

 

L’Angel Ruiz Jounou publica una fotografia , El pont de l'Arija, límit de les províncies de Barcelona i Girona. Any 1946.



Patrimoni Gencat el descriu com, pont de 3 arcs de la carretera de Gombren a la Pobla de Lillet molt alt , pla, amb baranes de ferro,  fa de Partió dels dos municipis.

Passa sobre el riu Arija,a afluent del Llobregat per l'esquerra, s'obre a la dreta de la gran clotada del riu enfondida entre bancals de roca....

Cap dada del seu autor, la “inèrcia perniciosa” és més letal que la Covid. 19

Si en teniu més dades us agrairem que en ho fei saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com

Catalunya us ho agrairà.

Cuideu-vos molt, ja sabeu que els atacs contra Catalunya i els catalans, o contra la seva llengua i la selva culturaencara els surten de franc als seus autors.

El número de fallecidos por coronavirus en los hospitales de la Comunidad de Madrid asciende a 12.192. A estas muertes hay que añadir 4.941 en centros sociosanitarios, 1.134 en domicilios y 30 en otros lugares, lo que suma un total de 18.297.

Segons les dades de les funeràries facilitades per Salut,  a Catalunya , 15.433 persones han mort des de l’inici de la pandèmia.

Amb quasi un milió menys d’habitants, Madrid es destaca a nivell mundial pel seu  índex  de mortaldat. Les noticies de la premsa domèstica, insisteixen en que les coses s’estan fent bé.  Que vol dir “ les coses”?.


No hay comentarios:

Publicar un comentario