lunes, 23 de noviembre de 2020

ERMITA DE SANT ISIDRE AL TERME DE SANTA SUSANNA. EL MARESME

 

No trobava cap imatge de la primigènia ermita de Sant Isidre  que va ser destruïda en els dies foscos que seguien  a l’alçament armat dels militar feixistes encapçalats pel general Franco contra el  govern LEGITIM i DEMOCRÀTIC de la II República, i com era mal costum  de la dictadura ,  abans que les escoles, els hospitals, les biblioteques ,.., va ser restaurada.



En trobava imatges a :

https://ssom-santasusanna.blogspot.com/2015/08/el-nostre-patrimoni-la-xarxa-de-museus.html

Santa Susanna pertany a la diòcesi de Girona.

https://www.yumpu.com/es/document/view/12237918/el-martiri-dels-temples-patrimoni-cultural-arquebisbat-de-barcelona

L’any 1995,  l'antiga capelleta, que s’havia declarat BCIL,  va  ser enderrocada per la construcció de l'autopista del Maresme.

Llegia al Mapa de Patrimoni ; Capella-oratori contemporània, de planta circular i semi-oberta a la natura, construïda l’any 1995 amb diversos materials combinats: mur de pedra, reixes metàl·liques i vidre. La coberta és de teules planes i se sustenta per una estructura metàl·lica, deixant uns petits espais de ventilació. És una construcció molt sòbria, sense decoració i amb les parets interiors de pedra o el sostre enguixat de color blanc. L'altar és molt simple: consta d'una llosa de marbre sostingut per quatre peus d'acer inoxidable, al damunt d'un presbiteri semicircular. 



L'entorn de la capella és un parc amb avets arrenglerats.

S’hi celebra encara el dinar de germanor , el diumenge següent de  la festivitat  de Sant Isidre.



La vinculació del sant amb Madrid, on va néixer l’any 1080 i morir l’any 1130, i el fet que substituïa als patrons tradicionals de la pagesia Sant Galderic, ]Carcassonès, ca. 820 - Sant Martí del Canigó, Conflent, 900)] no el fa especialment simpàtic a Catalunya.

Que Sant Isidre llaurador intercedeixi davant l’Altíssim perquè s’aturi aquesta sindèmia ,  que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, i els que pateixen estretors econòmiques.

1 comentario:

  1. grazie per la foto che mi hai mandato, la mia azienda in realtà prende il nome dalla località campestre omonima che si trova in Sardegna, dove mia bisnonna Carlotta donò alla chiesa parte del suo terreno per la costruzione di una chiesa che venisse dedicata alla Santa

    ResponderEliminar