domingo, 5 de noviembre de 2023

TENIU MÉS DADES DE L’ERMITA DE SANT PAU DE MORA LA NOVA?. RIBERA D’EBRE

 

L'arquitecte responsable de l'obra va ser Agustí Pinyol de Valloba, ens agradarà tenir noticia de lloc i data de naixement a l’email castellardiari@gmail.com

https://www.houzz.es/profesionales/arquitectos/agustin-pinol-de-valloba-pfvwes-pf~2049333690

https://www.moralanova.cat/producte/ermita-de-sant-pau/




L’ermita és un edifici de planta única i forma rectangular, amb absis semicircular. L'interior està cobert per sostres de biguetes i revoltons, incloent els espais laterals de la nau, disposats a mode de naus laterals. A banda i banda de l'absis hi ha dos finestrals allargats de gelosia, amb els vidres de colors. La façana principal presenta un portal d'accés rectangular de grans dimensions, damunt del qual hi ha un gran finestral de gelosia amb els vidres acolorits. La façana està rematada per un campanar tipus espadanya amb coberta a dues vessants i estructura de formigó, amb una petita campana al mig. La construcció presenta l'estructura de formigó i blocs, amb els paraments revestits per placat de pedra, a mode de carreus disposats en filades.

https://www.diputaciodetarragona.cat/marc/web/diputacio-de-tarragona/mora-la-nova/ermita-de-sant-pau

Tenim a Catalunya un tresor patrimonial inexplicat  que constitueix sense cap mena de dubte un actiu turístic de primer ordre, està clar que no per a un turisme d’alcohol i  drogues, sinó per a un turisme amb interessos culturals.

Entretinguts en aquesta recerca " prosaica "  passen els dies, les setmanes i  dissortadament no s’atura   la "monotonia criminal  als camps d'extermini de Gaza i Cisjordania, i  alhora  en un exercici de sadisme,  fa que bona part dels mitjans de comunicació audiovisuals, recullin les raneres de mort, de nens, dones, ancians,.., davant l'absoluta indiferència de la mal dita "societat civil"

A nivell local. ningú vol recordar que Jesús perdonava a Sant Pere  el fet que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien, dissortadament continuem tenint  entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 


 





No hay comentarios:

Publicar un comentario