lunes, 2 de julio de 2012

SANT ISCLE, PERDONA’LS QUE NO SABEN EL QUE FAN

El carrer de Sant Iscle de Castellar del Vallès, és sense cap mena de dubte l’indret més típic de la Vila; m’hi portava en aquesta ocasió una doble tasca :


En primer lloc el ‘ meus contactes ‘ m ’explicaven que els veïns del carrer Sant Iscle conserven una imatge del Sant, suposadament originaria de l’antiga capella- anterior almenys a ,l’any 1773 - . http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2011/12/lorgue-de-lesglesia-barroca-de-sant.html Sembla que en inaugurar l’església neogotica la imatge ‘desentonava’ , i per evitar mals majors, els veïns van disposar fer un sorteig i va ser atorgada a Pere i Lluís Camprubí.

Era costum que per la Festa Major s’exposés la imatge de Sant Iscle a la finestra del seu domicili.


Aconseguia retratar-la i deixar constància del seu actua’l estat. Li caldria una ‘restauració’ que la titular actual no pot assumir – està jubilada, i això afegit al fet de viure a Catalunya, implica un augment exponencial en les despeses de tot ordre, farmacèutiques, de serveis, d’impostos i tributs ,... - . com ho tenim per assumir entre tots el cost ?, excloem de la crida a ‘l’església oficial’, i als ‘poders politics’.

coneixercatalunya@gmail.com

Em calia per cloure recollir el testimoni gràfic de l’abandó en que es troba l’església neogòtica que feia aixecar Emilia Carlès Tolrà l’any 1892.


La feina s’ha de fer – ens agradi o no – i la pilota està ara al costat de ‘l’església oficial’ , i del que s’ha donat en anomenar ‘ poders públics’ imagino que per l’absoluta manca de prestigi de la ‘ cosa pública’ al Regne d’Espanya; em refereixo al govern que encarrega samarretes de la selecció amb l’escut dels borbons Francesos, que acorda gratificacions milionàries als jugadors de futbol, i que no diu res de les víctimes de la desassistència mèdica, social ...., també als esglaons ‘inferiors’ autonòmics, provincials, comarcals i locals, que atorguen amb el seu silenci còmplice.

No hay comentarios:

Publicar un comentario