miércoles, 11 de junio de 2014

LA POSTAL DE SANT GRAU D'ANGLERILL. NAVÈS. EL SOLSONÈS. CATALUNYA

Trobava una preciosa postal de la masia d'Anglerill, amb la seva Església de Sant Grau , de trets preromànics, romànics i amb les clàssiques/tòpiques modificacions que els ‘diners d’Amèrica’ permetien fer al segle XVIII.


La descripció ens diu que l’edifici té planta rectangular iuna sola nau. Preromànic: En resta la part baixa de les parets i dues finestres en espitllera, una a llevant i l'altra a migdia. Romànic: Modificacions. Una finestra de doble esqueixada i un arc monolític a la paret sud. Segle XVIII: Nou alçament de parets i allargament de la nau. Es va refer de nou l'arc de la porta, on apareix la data de 1664 i es van obrir noves finestres. La construcció és de parament de carreus irregulars.

Sant Grau es troba tocant a l'antiga masia d'Anglerill, amb altres restes de construccions medievals. Té pintures de l'època clàssica en l'interior, recobertes en part per una capa de calç, que representaven animals fabulosos i antigues al•legories, a principis de segle XX van ser tapades, per considerar-les irreverents.

Sant Grau d'Anglerill, era sufragània de l'església de Sant Martí de Vilapedrers.

No hay comentarios:

Publicar un comentario