sábado, 3 de septiembre de 2016

CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DEL ROSER. COLÒNIA PERRAMON. RIBES DE FRESER. EL RIPOLLÈS. GIRONA. CATALUNYA

Tornàvem de Ribes de Freser on havien fet les primeres cures al Josep Olivé Escarré, que havia patit una caiguda al accedir a l’església de Sant Marcel de Planès, al terme de Planoles.

Malgrat portar alguns dits de la mà, i el braç dret embolicats, el Josep Olivé Escarré hagués volgut continuar l’excursió d’aquell dia; imposava el meu ‘seny’ i decidia anticipar la tornada.

Abans del Pont de la Cabreta ens aturàvem a retratar un edifici religiós, del que demanava l’advocació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín )


Agraíem al bon Déu, darrer titular de TOTS els temples de qualsevol religió, que els danys de la caiguda que patia el Josep Olivé Escarré de 90 anys d’edat, es limitessin a ser quasi estètics.

Situada a la carretera N-152 al quilòmetre 114,50. Vestigis de l'antiga colònia Perramon (capella). Can Perramon amb la seva capella de Mare de Déu del Roser. FONT ENCILOPÈDIA DE CATALUNYA
http://ccripolles.cat/documents/poupinicial_2010/documentacio_escrita/VOLUM_IV_cataleg_bens.pdf


El Josep Olivé Escarré, devot de la Mare de Déu de l’Ajuda dels Hostalets de Balenyà, li atorgava a ella tot el mèrit, vull pensar que també ‘col•laboraven’ el seu àngel de la guarda, i fins el mateix Sant Marcel, titular de l’església de Planès.

No hay comentarios:

Publicar un comentario