domingo, 25 de septiembre de 2016

FAÇANA DE L’ESGLÉSIA ARXIPRESTAL DE L’ASSUMPCIÓ DE SANTA MARIA. MOIÀ. MOIANÈS. CATALUNYA

Retratava a l’Elisabet, la Vicky, la Maria Jesús i el Toni davant la façana principal de l’església arxiprestal de Moià en ocasió de la XVI Trobada Country de Moià.


Hi ha un ‘tontisme català’ –d’això dissortadament n’hi ha per tot arreu,oi?. – que considera el Country una activitat ‘poc culta’, quan està recomanat arreu del món, com una eina per mantenir l’agilitat mental i àdhuc física.

Aquesta església advocada a l’Assumpció de Santa Maria, obra de Pedro TORRENTS, Mestre de cases (1674) , i Josep Morató i Soler, Arquitecte (1730) destaca pel seu alt valor artístic, ja que és un dels exponents més extraordinaris del barroc salomònic en pedra a Catalunya. La façana principal està articulada en diversos cossos. El cos baix està composat amb certa desimboltura , si bé les tres fornícules dels intercolumnis recorden maneres anteriors i el torçal del fust està fet amb timidesa i decorat ingènuament. Al segon cos les columnes són estriades helicoïdalment i el cos superior es veuen altres dues columnes ni salomòniques ni helicoïdals en llurs estries, sinó acordonades. Les imatges d'aquesta façana representen a Sant Josep, Sant Pere de la Cadireta, Sant Ponç de Planella, Sant Josep de Calasanç i la Verge Maria.

Us recomano fer un tomb per Moià i el Moianès, al mateix nivell que us exhorto a fer alguna activitat que mantingui les vostres capacitats psíquiques i físiques, practicar el Country per exemple.

No hay comentarios:

Publicar un comentario