sábado, 1 de abril de 2017

QUE EN SABEU DE LA CASA SEBASTIÀ PUIG CARRERAS DE BEGUR?. L’EMPORDANET

Avui el Joan Dalmau Juscafresa fa 60 anys, quan el felicitava em deia ‘avui faré poca feina, un bon dinar no faltarà però’. El Joan em fa arribar regularment ’material’, fotografies del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, amb l’esperança de poder fer conèixer la seva història, i per així dir-hi ‘posar-los en valor’. Topem massa sovint amb la incúria de les administracions ‘democràtiques’ catalanes, que continuen amb el laissez faire, laissez passer que imposava la dictadura franquista.

En aquesta ocasió les imatges que rebia eren de la dita CASA DEL SENYOR PUIG,Sebastià Puig Carreras , de la que ens expliquen a la pàgina de l’Ajuntament, que fou edificada sota la influència estètica indiana

Va ser construïda l’any 1872 per Sebastià Puig Carreras que, tot i no ”fer les amèriques”, va edificar la casa amb aquesta influència estètica, de la que curiosament se’n desconeix qualsevol autor malgrat l’abundància d’edificis que s’aixecaven.


La façana estava pintada amb frescos que reproduien un paisatge ultramarí on predominaven els colors blaus i ocres.Ens agradarà tenir noticia de l’autor de l’edifici a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Trobava les segments fonts :

http://www.begur.cat/web/cat/pagina.php?pare=4014

http://www.begur.cat/web/dmdocuments/POUM/doc_escrita/V5_bens.pdf

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Begur

El ‘desconeixement’ que s’ evidència a la pàgina http://www.begur.cat/web/cat/pagina.php?pare=4014 passats quaranta anys de la mort del sàtrapa, és una clara omissió del deure de recuperar la memòria històrica, que tenen TOTS els demòcrates, amb independència del seu color ‘polític’.

No hay comentarios:

Publicar un comentario