viernes, 14 de febrero de 2020

CASA MANUEL SALADRIGAS FREIXAS. BLANES. LA SELVA.

Fèiem el Pere Albert Carreño, el Juan Navazo Montero i l’Antonio Mora Vergés, la darrera parada a la capella de la Mare de Déu de l’Esperança de Blanes, donàvem aquí per acabada la sortida del dia 10.02.2020, en el que havíem gaudit d’una temperatura quasi estiuenca.


Abans de pujar al vehicle amb el que retornaríem al Vallès Occidenty retratava la façana de la casa que Manuel Saladrigas Freixas ( Barcelona, 1872 + Barcelona , 1949 ), encarrega aixecar a l’arquitecte Isidre Puig i Boada (Barcelona, 20 de abril de 1891 – ibídem, 13 de julio de 1987)


L’empresari Manuel Saladrigas era un industrial que tenia una fàbrica tèxtil al Poble Nou de Barcelona i estiuejava a Blanes.


En els dies foscos que seguien al cop d’estat dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el Govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República, amb el recolzament de la Jerarquia de l’Església catòlica, a la casa s’hi van celebrar misses clandestines organitzades pel mossèn Agustí Andreu de Blanes.

La casa va ser conservada per la filla de Manuel Saladrigas, Teresa Saladrigas Saladrigas (1901-?), i va resistir a l’embat constructiu dels seixanta fins que fou protegida per l’Ajuntament als vuitanta i adquirida pel mateix Ajuntament a finals dels anys noranta.


https://fotos.arxiuhistoricpoblenou.cat/download/101565-1/40+Els+Saladrigas+La+vida+quotidiana+duna+familia+burguesa.pdf

El 13 d’abril de 2003 es va inaugurar la restaurada Casa Saladrigas com a Sala d’exposicions municipal en un acte multitudinari.
https://www.bonart.cat/tag/casa-saladrigas/

Poseu Blanes, la Selva, Girona, Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020.

Qui sap si entre els coronavirus, el canvi climàtic i altres desgràcies provocades pels mals anomenats “Homo sapiens sapiens” tindreu ocasió de fer-ho en el propers mesos o anys, oi?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario