jueves, 13 de febrero de 2020

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA MARE DE DÉU DE LA PAU D’ÒDENA. L’ANOIA.

No sabia trobar informació de l’arquitecte Francesc Claramunt Pol – lloc i data de naixement, i en el seu cas de traspàs - , i com sempre ‘humiliats davant de Déu’ demanem ‘urbi et orbe’ la col·laboració de qualsevol persona física i/o jurídica perquè ens ho faci saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Francesc Claramunt Pol va ser l’autor del projecte de l’església del barri de Sant Pere d’Òdena, advocada a la Mare de Déu de la Pau , retratada per l’Antoni Calvo Uribe, i de la que Patrimoni Gencat ens diu; edifici de nova planta construïda l’any 1978.


La construcció està feta a base de diferents mòduls circulars que van sobreposant-se un sobre l'altre fins a configurar aquest singular conjunt. Es tracta de tres cossos, el primer de dimensions més reduïdes, inclou la porta d'entrada i el campanar, també de forma cilíndrica.

El segon cos és el més gran i ample i correspon a l'església d'una sola nau circular amb llargues i estretes vidrieres als murs i una filera d'arcs apuntats a l'exterior. I per últim, un tercer cos cilíndric i més alt que els altres, vendria a correspondre amb el que són els clàssics absis de les esglésies romàniques catalanes.

Es tracta doncs, d'una traducció actual del antics elements estructurals de les esglésies cristianes.

Coincideixo amb els amics de Pobles de Catalunya, en que el campanar, recorda els minarets orientals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario