viernes, 12 de julio de 2013

SANT MIQUEL DE LA JONCOSA DE MONTMELL. EL PENEDÈS JUSSÀ

Explicàvem que al Penedès jussà, al municipi del Montmell, el Princep de les Milícies Celestials, havia fet un trànsit – que podem fins qualificar com una ‘davallada’ – des de la Capella del Castell, fins a l’ermita de la Mare de Déu del Roser de Joncosa. Esperem una millor entesa entre ambdós figueres cabdals de la fe catòlica, que la que dispensen des del PP a les persones mancades de recursos econòmics, en bona part per l’estultícia i la corrupció de les elits politiques del REINO DEL ESPAÑA. Sempre podrà Sant Miquel comptar amb l’ajuda de l’Ada Colau i Ballano (Barcelona, 3 de març de 1974), i de la PAH.

Llegia que l'actual església de la Joncosa és una petita ermita fundada per Joan Ventosa, fill del poble, que fou ordenat sacerdot després de quedar-se vidu. Data de 1862 i actualment és utilitzada com a església parroquial.

El poble de la Joncosa volia construir una església, i no va sortir-s’en l'any 1904, podreu veure els arcs de mig punt i l'esquelet de les naus de la nova església. Avui dia, el solar dedicat a la construcció de l'església s'ha convertit en una petita plaça adossada a l'ermita.


L’església està formada per tres naus, una central i dues laterals. Té una sèrie d'arcs escarsers i de columnes amb funció decorativa. El seu campanar, de poca alçada i acabat en punxa, és una torre vuitavada amb finestres d'arcs d'ogiva.

Situat a l'altar de l'església trobem un retaule dedicat a la Mare de Déu del Roser d'entre els segles XVI-XVIII, d'estil renaixentista-barroc.

Malgrat no poder accedir a l’interior, demanaven a la Mare de Déu del Roser, i a Sant Miquel, la seva intercessió davant les ‘males’ politiques del REINO DE ESPAÑA contra els més febles, i cas que en tinguin que els mogui el cor als qui remenen les cireres per afluixar una mica la corda per un costat, i per comportar-se ( malgrat no ser-ho, ni poder-ho ser ) com uns demòcrates.

L’autor de la magnifica fotografia és el Marcel Morató Tort

No hay comentarios:

Publicar un comentario