lunes, 1 de julio de 2013

LES CASES DEL PASSEIG JAUME I DE SALOU. TESTIMONIS D’UN SOMNI QUE EL VENT S’ENDUGUÉ

La fitxa de Patrimoni de l’Ajuntament de Salou, en relació a la casa de número del Passeig Jaume I, 3 ;
http://www.salou.cat/POUM/D/D_4E-08.pdf

deixa en blanc la casella on s’esmenta a l’autor del projecte, agrairem la tramesa d’aquesta informació, així com les dades del promotor a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Recordeu que el Municipi de Salou que es creava arran d'una sentència del Tribunal Suprem DEL REINO DE ESPAÑA, de 30 d'octubre de 1989, que li atorgava la independència administrativa de Vila-seca de Solcina; em pregunto : podria ser un precedent per les pretensions sobiranistes ?.


Vila Enriqueta és una de les cases d'estil senzill que es varen construir a Salou a les darreries del segle XIX. La seva estructura s'acosta un xic cap a l'estil modernista, però conserva, fonamentalment, una estructura popular. La casa està construïda amb planta baixa, amb porxo d'arcs rebaixats, i finestra d'arc rebaixat. La planta noble té una terrassa i a la part de la torratxa un balcó semicirculars, la teulada està coberta a dues vessants. La casa s'estructura a la manera de planta de creu llatina i, al braç del creuer que dóna al mar, es pot veure el nom de la vila.

En els dies foscos del genocidi contra Catalunya 1936-39 va ser la seu de la Comandància Republicana.

Avui és un restaurant

No hay comentarios:

Publicar un comentario