lunes, 8 de julio de 2013

PONT DE LA NOGUEROLA D’OSOR. LA SELVA . GIRONA

Li fa justícia el diminutiu llatí al llit d’aquesta riera que aflueix dins del nucli d’Osor, al corrent que dona nom al poble i la vall, i de la que diu la fama és la de més cabal de les Guilleries, en el recorregut que conclou al Ter mitjà entre Anglès i la Cellera de Ter.


Retratava el pont de pedra d'una sola arcada, un xic apuntada, de petites dimensions, amb les baranes baixes i amb una alçada d'uns 4 metres sobre la riera Noguerola, construït amb pedra, còdol i morter.

Situat entre l'Ajuntament d'Osor i l'església de Sant Pere, avui té una funció bàsicament ‘ornamental’.

Conegut també com Pont de Can Vidal, permetia passar la riera Noguerola pel camí antic que anava de Sant Hilari Sacalm a Anglès.

Les cròniques històriques expliquen que desprès del terratrèmol de 1427, no va quedar cap pont en peu a Osor; la seva reconstrucció s’ha de datar doncs, a la segona meitat del segle XV, no hi ha però, cap dubte de la seva preexistència, possiblement als segles XII-XIII.

L’escut ‘Oficial’ que s’aprovava el 18 de juliol de 1990, està en línia amb els dissenys , ‘Walter Elias Disney’ (5 de desembre de 1901, Chicago, 15 de desembre de 1966), amb referents del passat, sense cap connexió amb la realitat actual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario