martes, 19 de junio de 2012

D’ESCOLA DE MÚSICA A HOTEL BOUTIQUE. EL SOMNI

La dita torre Balada – actualment Escola de Música de Castellar del Vallès - és d’estil vuitcentista, un estil arquitectònic que apareix a principis del segle XIX. Es caracteritza per seguir línies senzilles, elements decoratius neoclàssics, balcons barrocs, material de ferro forjat i dimensions que sobrepassen el trast.

Es tracta d’un edifici aïllat de planta semi soterrada, baixa i altell o golfes amb coberta inclinada, i torre-miranda central d’un pis més, envoltat de jardins arbrats.


Les façanes són de composició historicista a les que destaca la decoració de llindes i cornises, amb esgrafiats i merlets a tot l’ample. La façana principal és simètrica amb portal emmarcat en columnes i finestres laterals.

Trobem pilastres a les cantonades i les cornises amb les petites finestres de les golfes amb fris esgrafiat i altres amb remat de merlets. La torre miranda s’aixeca sobre l’element que sobresurt de la planta per conformar l’accés, amb dues finestres lligades a cada façana. Les façanes laterals gaudeixen de profusió de finestres de les mateixes característiques. I finalment, la façana posterior té la porta central i dues finestres laterals, sobre terrassa del semisoterrani.

La tanca de la parcel•la està composta de pilastres marcant accés i cantonades, rematades amb gerros decoratius.

M’encantava llegir El PROJECTE BÀSIC D’ADAPTACIÓ I CANVI D’ÚS DE LA TORRE BALADA A HOTEL BOUTIQUE :

http://upcommons.upc.edu/pfc/bitstream/2099.1/13777/1/MEM%C3%92RIA%20ESCRITA.pdf

A conseqüència que la Torre té unes dimensions una mica reduïdes per crear un hotel del tot rendible i per la idea de la creació d’un bon restaurant i cafeteria pel municipi, es projecta, al disposar d’espai suficient sense ús en la finca, un nou edifici annex al existent.

L’hotel disposarà de 15 habitacions, 8 en l’edifici existent i 7 en el nou. Tindrà dos recepcions, una en cada edifici, per evitar el desplaçament dels clients a l’altre edifici en cas de necessitat d’ajuda, dubtes i/o altres qüestions relacionades amb la seva estada. L’entrada a la finca de l’hotel es realitzarà pel Carrer de Caldes, així es conserva l’ús de l’entrada i bella porta principal de la Torre.

En aquests ‘anys durs’ , els somnis ens son del tot necessaris.

1 comentario:

  1. Hola Antonio,
    M'ha fet molta gràcia trobar i llegir aquest post. Sóc l'autora del Treball de Fi de Grau de la Torrebalada. He d'estar d'acord amb tu, en aquests anys durs els somnis ens són del tot necessaris i vaig gaudir molt fent aquest treball.
    Gràcies per haver-te'l mirat.
    Una abraçada,
    Ariadna

    ResponderEliminar