miércoles, 20 de junio de 2012

PETJADES MODERNISTES A CASTELLAR DEL VALLÈS

La casa de la carretera de Sentmenat núm. 110 fou propietat de Blai Blanquer Mecier, un industrial castellarenc; entre 1881 i 1893 Francesc Panadès Costa, industrial paperer procedent del Molí d’en Mornau de Sabadell, va posar en funcionament una fàbrica de paper al molí de Fontscalents. Posteriorment, a partir de 1907, es va fer càrrec de la fàbrica el seu gendre, Blai Blanquer Mecier, fins el 1929. En abandonar aquesta industria, Francesc Blanquer, fill de Blai Blanquer, va crear a Fontscalents la primera impremta de Castellar “Grafiques F. Blanquer”. Blai Blanquer Mecier era natural de Cocentaina, a la província d’Alacant, nascut l’any 1874. Casat amb Maria Panadès Martorell, el matrimoni va arribar a Sant Esteve de Castellar el 1890. Van tenir quatre fills: Maria (1898), Rosa (1904), Francisco (1906) i Joan (1910), tots ells nascuts a Sant Esteve de Castellar.

L’any 2005 els arquitectes Daniel Alsina Torra i Antoni Espejo Barroso de Cochran Investiment SL van començar les obres per tal de construir un edifici plurifamiliar. Les obres es van encarregar a l’empresa Promopark Immobiliari Vallesà SL, de Josep Mª Vallmitjana. En un primer moment la construcció suposava un total de 7 habitatges, però l’any 2006 es va presentar un nou projecte per tal d’ampliar-ho a 7 habitatges més. Els edificis resultants consten de planta soterrani, planta baixa i tres plantes pis. Les obres van tenir present el Pla especial de protecció de la casa de Blai Blanquer aprovat el juny de 2006, la qual cosa s’ha traduït en salvar la façana de l’antiga casa modernista tot arranjant-la .



Actualment, l’espai que ocupava l’antiga casa de Blai Blanquer és un local i, al seu darrere, es troba l’edifici dels habitatges.

No hay comentarios:

Publicar un comentario