viernes, 22 de junio de 2012

SANT FRUITOS DE BAGES. LA TORRE DELS BATLLES

M’aturava darrera l’escola Paidos, i buscava la millor ubicació per retratar aquest magnífic edifici.

M’expliquen que a mitjans del segle XIX, Marià Batlle anomenat "Onofre Batlle", comprà l'antic mas i el convertí en el casal actual. Es tractava d'una casa aixecada amb finalitats residencials i de lleure. La presència d'aquest tipus de torres quadrangulars sobre la teulada ja indica el seu ús recreatiu.

Fou la casa natal del missioner jesuïta Lluís Espinalt Camps , assassinat a Bolívia. Els propietaris actuals la mantenen com a segona residència.



Quan a la descripció tècnica llegia : Casa residencial ubicada a la confluència de l'antic camí de Sant Fruitós a Santpedor, que menava al cementiri, amb la carretera de Sallent, actual C-16. Es tracta d'un edifici de planta quadrangular, amb un seguit de cossos adossats a les quatre façanes que amplien el cos central de la casa. Aquest cos central es troba cobert a quatre aigües, amb la presència d'una torre quadrangular central que s'alça al mig de la teulada. La resta de cossos adossats mantenen una alçada inferior a la del cos central, per tant no desvirtuen la seva planta a nivell òptic.

Compta amb planta baixa, primer i segon pis. Tot el conjunt es troba envoltat per un mur perimetral que envolta el conjunt i crea un espai interior que fa les funcions de pati i jardí. La façana principal es troba orientada al Nord, encarada a la carretera de Sallent C-16.

A la sortida retratava un petit edifici rodó- del que no he sabut trobat cap informació – però que estimo relacionat amb l’aigua.



Sou pregats de completar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario