martes, 21 de agosto de 2012

EL RELLOTGE DEL CAMPANAR DE SANT ISCLE I SANTA VICTÒRIA DE DOSRIUS

Anàvem la Maria Jesús Lorente Ruiz i l’Antonio Mora Vergés a Dosrius; hi ha en aquesta població força racons interessants :

http://www.dosrius.net/entorncat.htm

És si més no curiós comprovar que hi ha indrets com l’església que tenen un PDF explicatiu força complert, i altres com l’edifici del nou Ajuntament dels que no se’n fa cap esment.

http://www.dosrius.cat/llocsinteres/EsglAciscleVictoria.pdf

Intentava retratar les quatres façanes de la torre de Sant Iscle i Santa Victòria, en totes llueix una esfera de rellotge, desprès de la lectura em continuo fent la mateixa pregunta: hi ha una única màquina al rellotge, o quatre com a les façanes ?




En alguna fotografia en blanc i negre - del PDF adhoc - veiem que no hi ha esfera en tots els costats de la torre de l’església.

Ens agradarà rebre la vostra resposta, si la sabeu saber a l’email
coneixercatalunya@gmail.com

Ah!, posats a demanar voldrien conèixer també la història de l’edifici del nou Ajuntament.

1 comentario:

  1. Depèn. Màquina sols hi ha una, però si és un rellotge antic, mecànic, hi ha una xarxa de transmissions per a cada una de les "mostres" o esferes (en realitat una esfera seria una bola, per tant la paraula antiga mostra, sembla més adient - els francesos diuen "la montre).
    Si és un ordinador, com sembla ser, hi haurà darrere de cada mostra un motoret que mou les agulles, enviant un impuls cada minut, i gestionat tot per un ordinador, que te en compte on està cada agulla, i si es para per que no hi ha llum o hi ha canvi d'hora, avançarà fins a quedar en el punt precís.

    ResponderEliminar