sábado, 18 de agosto de 2012

MAS ANTICH DEL MASNOU

M’havia estat impossible recollir imatges de l’anomena’t Mas Antich, avui al límit de la N-II dins ja del terme del Masnou.

Trobava un bon dibuix de :
http://www.toomates.net/info/personal/dibuixos/dibuixos.htm


I llegia de la descripció tècnica : Masia de planta rectangular que consta de planta baixa i pis amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia.

Destaca la torre de defensa de planta quadrada annexa a l'extrem nord oriental i el torricó circular adossat a l'angle sud oriental, amb la cúpula decorada amb rajoles policromades.

De la façana en destaquen el portal adovellat de punt rodó amb arc rebaixat de l'obertura, finestres de tradició gòtico-renaixentista, una de llinda recta decorada amb un rostre de dona i l'altra d'arc conopial, amb rostres d'àngels; i el rellotge de sol, amb la inscripció "Nulla fluat cujus non memniscere velis". Tenim el llatí rovellat, proposeu una traducció a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Els vehicles circulen indiferents davant d’aquest edifici del segle XVI, i de la resta d’edificacions que la dissort a deixat – i mai millor dit – al peu del cavalls.

No hay comentarios:

Publicar un comentario