lunes, 27 de agosto de 2012

EMILI SALA CORTÉS, ALGUNA DADA NOVA

Rebia un e.mail del Xavier Sala, rebesnét de l'Emili Sala Cortès, que en relació a les dades que hem anat publicant ens fa un parell d'esmenes.

1. No el van enterrar a La Garriga sinó al Cementiri de Montjuic
Ens deix un enllaç a l’esquela que es publicava a La Vanguardia:
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1920/06/08/pagina-1/33303354/pdf.html

2. La seva esposa es deia Carme Comas Garrigó. La inscripció del llibre de defuncions de la Garriga està feta a mà, i assumim l’errada en la transcripció.

Ens explica que l’Emili Sala Cortés era contertulià de la rebotiga del Pitarra , que fins li dedicaria un ‘Auca’, que s’esmenta parcialment en la publicació número 14 de ‘Monografías Históricas de Barcelona’. Els exemplars en que si diuen cosies com :

Li aconsellen uns manobres
Que tiri per mestre d’obres

es poden consultar a la Xarxa Pública de Biblioteques.

Ens remet també la fotografia d’un retrat que li van fer, i en el que no podem llegir l’autoria de l’artista-pintor.


Li agraïm infinitament aquesta aportació, i assumim el compromís de tenir-lo al corrent de les novetats d’ara en endavant.

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2012/07/emili-sala-cortes-algunes-certeses.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2012/07/emili-sala-cortes-ii-esborrany-per-una.html

Sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca, ens podeu fer arribar les vostres aportacions al e.mail coneixercatalunya@gmail.com

1 comentario:

  1. Sóc en Francesc de Sales Pla i Ruiz, i sóc familiar de Josep Sarrà i Català que es va fer construir una casa al Passeig de Gràcia 45, cantonada amb Aragó 320, al costat de la actual casa Batló, primer casa Lluís Sala.L'rquitecte que va construir la casa de Josep Català va ser Emili Sala Cortés, però, de moment no tinc més dades. Aquesta casa la va heretar la fila de Josep Sarrà, Emília Sarrà Adrià, ésent.ne usufructuaria la seva mare, Emília Adrià Quite. En Josep Sarrà Català,(1821- 1877) fill de Malgrat de Mar, va ser el cofundador de la Farmacia "La Reunión" de La Havana, avui Museu de la Farmàcia i va crear un imperi I va fer molts diners.

    ResponderEliminar