martes, 29 de julio de 2014

ERMITA DE SANTA MAGDALENA. EL PINELL DE BRAI. LA TERRA ‘NOBLE’. TARRAGONA. CATALUNYA

El Joan Serra Saún em feia arribar unes fotografies de l’ermita de Santa Magdalena, al terme de Pinell de Brai, que va completament destruïda com a conseqüència del conflicte bèl•lic que es desfermava per la sedició dels militars feixistes contra el Govern de la II República Española.

L’ermita era de mides més grans abans de la guerra, sobretot en alçada, en quedar però, en ruïnes després de la Batalla de l’Ebre es va començar a reedificar vers l’any 1952 de manera parcial, i poc a poc s’ha anat millorant fins al moment present en que cada costat de l’església hi ha un aixopluc amb llar de foc, per cuinar i menjar.


L’arquitectura de l’ermita no ofereix cap element destacable, en fer-se la reedificació en època de poca circulació del diner, i també pel fet de no poder recuperar res de la runa de l’anterior edificació.

El seu interior resulta petit el dia de la romeria i la decoració de l’altar és modern de fusta, amb quadres en relleu, també de fusta, al•al•legòrics de la Passió.


Tot l’entorn ha estat condicionat amb bancs i seients de pedra, alhora que disposa d’una bateria de focs per cuinar i així donar cabuda a tota la gent que acudeix en aquesta diada.


Cal destacar molt especialment la petita font, de poc cabal , que raja però , contínuament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario