miércoles, 2 de julio de 2014

INSTITUT LLUIS DE PEGUERA. MANRESA. BAGES

Alexandre Soler i March (Barcelona, 1874 - 1949), aixecava L’ institut Lluis de Peguera, que s’aconseguia mercè a les bones gestions que duia a terme Leonci Soler i March ( Manresa , 6 des de 1858 - 24 agost de 1932 ), polític i germà de l’arquitecte.

Recordava els exàmens de Revalida que havia fet i superat, en aquest edifici de pedra d'estructura irregular molt decorat en la seva façana. A la part inferior presenta unes arcades (en la part central) i un porxo que en els seus espais laterals comunica amb el pati posterior. Té dues ales de construcció molt més recent que el prolonguen i amplien i espatllen la construcció ja que aquests dos annexes són d'un estil racionalista degenerat que degraden força l'estructura antiga. Així mentre aquesta és totalment de pedra, la nova és d'alumini i vidre blau.


Sabadell no tenia en els anys del meu record cap Institut d’Ensenyament Mitjà, l’alternativa era doncs, Barcelona o Manresa, i una bona part dels estudiants ho fèiem per la Capital del Bages.

No hay comentarios:

Publicar un comentario