Retratava al Josep Olivé Escarré davant la torre que segons m''expliquen se la coneix així 'de la Sagristia', perquè es troba rere l'absis de l'església, i de ls tres que existeixen avui és la que conserva millor la seva sòlida aparença i manté les mènsules que sostenien les corseres
El recinte que envoltava l'actual ciutat vella, constava de muralles, torres de defensa i portals, a més d'altres construccions fora muralla. Els successius enderrocs han reduït els vestigis a tres torres de defensa, de les sis que hi haguera.
El primer esment documental que fa referència a les muralles de Tremp és del 1381, Jesús MIr i Amat dedueix la seva existència almenys des del 1109, tancant el nucli de població format al voltant de la col·legiata de Santa Maria, no es pot però afirmar que la seva existència no fos molt anterior.
Després d'incorporada la vila a la Corona l'any 1370, Pere III concedí, l'any 1381, a la municipalitat la potestat d'imposar tributs a fi de reparar les muralles i obrir-hi valls, és a dir el fossat. Reforçades durant la guerra dels Segadors, aquestes fortificacions foren alterades en temps de les guerres carlines fins que, a finals del segle XIX, per un acord municipal del 1876, foren tapats els valls i anaren desapareixent progressivament els panys de mur.
No hay comentarios:
Publicar un comentario