miércoles, 31 de agosto de 2016

ESGLÉSIA DE SANTA MARIA. CASTELLFOLLIT DEL BOIX. BAGES. CATALUNYA

Llegia a la pàgina de l’Ajuntament de Castellfollit el Boix ; Santa Maria del Pla (Medieval, estil romànic tardà XIII, molt transformada). Església on s’hi fa missa cada diumenge. En bon estat de conservació. Situada al nucli de Castellfollit, accés senyalitzat. Al seu interior hi ha algunes peces del retaule original de Sant Pere.



La descripció de patrimoni Gencat ens diu ; edifici d'una sola nau i amb un cos adossat al lateral situada als afores del poble. Presenta una façana molt senzilla coronada per un frontó i un campanar d'espadanya d'un sol ull. L'interior presenta murs emblanquinats, i un presbiteri sense cap tipus de decoració.

Damunt la porta consta la data 1855

M’explicaven que l’edifici de l’escola de Castellfollit del Boix és anterior a la dictadura franquista, i molt similar al de Fonollosa, del que agrairé em facin arribar almenys una imatge a l’email coneixercatalunya@gmail.com


Ens agradarà tenir noticia a l'email coneixercatalunya@gmail.com de la data en que s'aixecava l'escola, i dem mestre d'obres i/o arquitecte, autors del projecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario