lunes, 19 de noviembre de 2018

ESCOLA DE LA SALLE. MANLLEU. OSONA. CATALUNYA

El Joan Dalmau Juscafresa, s’afegia a la recerca dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, i em feia arribar imatges de l’edifici de l’escola la Salle de Manlleu.


Osona a reconegut l’aportació dels Morató file:///C:/Users/Usuario/Downloads/285317-393115-1-SM.pdf

Quan toqui, caldrà fer-ho també amb els Callis, un dels quals, Ramon Callis - ens agradarà tenir noticia del cognom matern i del lloc i data de naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com – és l’autor reconegut de la Capella del Col·legi de la Salle.





https://lasallemanlleu.cat/lescola/historia/

https://www.naciodigital.cat/osona/elmanlleudahir/salle/facana/salle.htm

El 18 d’abril de 1880, arriben a Manlleu tres germans, encapçalats per Enric Delaris, natural de Cotlliure, que exercirà de director del col·legi durant gairebé trenta-cinc anys, i que serà una personalitat reconeguda a la vila. De seguida, els germans comencen a impartir el seu ensenyament, en un edifici que havia estat una antiga nau de la fàbrica de can Barrera (situada on avui es troba l’ala de Batxillerat del Col·legi), cedida provisionalment per la senyora Filomena Torrent, usufructuaria del terreny i vídua de Codina. Ens agradarà tenir noticia del cgnom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs d’aquesta benefactora a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Ajudeu-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, públics, privats, religiosos,.., de qualsevol confessió.

Catalunya us ho agrairà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario