sábado, 10 de noviembre de 2018

QUE EN SABEU DE L’AUTOR DE LA CASA DE SALVADOR DURAN A SANT PERE DE RIBES?. EL GARRAF. CATALUNYA

Retratava un edifici magnífic al costat de l’església ‘nova’ de Sant Pere de Ribes; el Mapa de patrimoni ens diu ; Can Duran, situada entre la plaça de l'església i els carrers d'Eduard Maristany i del Doctor Puig. És un edifici aïllat de planta quadrangular i tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a quatre vessants. Les quatre façanes estan compostes de forma simètrica, definides amb obertures d'arc pla arrebossat. Les façanes de garbí i xaloc tenen a l'eix central un porxo sostingut per columnes dobles, habilitat com a balcó amb baranes de balustrada. El frontis presenta un petit capcer que incorpora un plafó ceràmic on hi ha representat el Sagrat Cor amb la inscripció "REINARE". Les golfes s'obren amb petites finestres d'arc primitiu esglaonat a la façana posterior i sota el capcer, mentre que la resta són òculs. Els nivells de forjat es posen de manifest a l'exterior a través de cornises. El ràfec presenta una imbricació de rajols i teules ceràmiques. L'acabat exterior és arrebossat. La casa queda envoltada per un jardí, tancat amb un baluard amb dos portals encarats a la plaça i un altre al carrer del Doctor Puig.
La casa d'estil noucentista de Can Duran va ser construïda durant la primera meitat del segle XX.


Ens agradarà tenir noticia del cognom matern del promotor Salvador Duran, i del lloc i data de naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com

També, també, de l’autor d’aquest edifici, noms, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs,.., costa d’empassar que s’aixequés un edifici al costat de l’església parroquial sense que cap dels 2.067 habitants de Sant Pere de Ribes en aquella època se’n adones, oi?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario